Walgelijk biografisch

 

Ik geloof dat heel Nederland nu verliefd is op Griet Op de Beeck. En terecht! Sprankelend en intens was ze, tijdens de uitzending van Zomergasten van zondag 21 augustus. Een inspirerend mens.

Naar eigen zeggen zijn haar boeken ‘walgelijk biografisch’ en dat is iets heel anders dan autobiografisch. Ze zegt: ‘Er is een groot verschil tussen autobiografisch schrijven en schrijven vanuit je biografie.’

Griet Op de Beeck heeft de misère van haar jeugd opgepakt en tot haar levenswerk gemaakt. Dat vereist heldenmoed en levert fantastische boeken op. Haar roman Kom hier dat ik u kus is een aanrader. Lezen!

Putten uit je eigen ervaring(en) en daar iets van maken, we doen eigenlijk niet anders in het Schrijfatelier. En dat noemt zij dus ‘schrijven vanuit je biografie’. Die term  houd ik erin – met dank aan Griet. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s